Minun haaveammattini oli opettaja. Kuulin kuitenkin jo ala-asteella ettei minusta koskaan tule opettajaa, sillä olen liian herkkä. Tämän tiedon minulle kertoi opettajani. Siitä eteenpäin olen yhä uudestaan törmännyt auktoriteetteihin, jotka käyttävät valtaansa mielivaltaisesti. Sanelemalla ihmisille totuuksia alentaakseen heitä, jotta saisivat itselleen hetkellisesti ylemmyyden tunteen. Toisen ihmisen pienentäminen ei tee kenestäkään suurempaa. Ajatellaan, että on helpompi repiä alas toisen ihmisen unelmia kuin kohdata omat pelkonsa ja alkaa toteuttamaan itseään. Miksi annamme jonkun toisen määrittää mihin meistä on tai ei ole?

Toisen ihmisen pienentäminen ei tee kenestäkään suurempaa.

Esimiesasema tuo väistämättä meille auktoriteetti roolin. Auktoriteetin perustuessa organisaation hierarkiaan, se on auktoriteettityypeistä kaikista voimakkain. Antamat ohjeistukset ja käskyt muodostavat yleisen normin. Esimerkki kuinka toimia ja käyttäytyä heijastuu peilin tavoin johtamaan yhteisöön. Auktoriteetti on taho, jonka katsomme olevan luotettava annetun aseman vuoksi. On siis helpompi uskoa kuin kyseenalaistaa auktoriteettia. Ääneen sanotut totuudet jäävät elämään pitkäksi aikaa, usein jopa muodostuvat toisen ihmisen uskomukseksi itsestään. Toisen ihmisen pienentäminen ei ole kuitenkaan johtamista tai opettamista. Se on epävarmuutta ja pelkoa itseään kohtaan, ei kritiikkiä toista ihmistä vasten, vaikka hetkellisesti niin näyttäytyykin. Se on ylhäältä päin annettua vallan väärinkäyttöä, ei ansaittua arvostusta. Johtamisen päämäärä on aina saada toiminta kasvamaan ihmisten kasvun myötä. Kasvun on mahdotonta toteutua, jos aikomus on pienentää ihmisiä sen toiminnan sisällä. Kyse on potentiaalin esiin tuomisesta, ei sen luomisesta.

Johtamisessa on kyse potentiaalin nostamisesta loistoonsa.

Potentiaali loistaa silmiini, kaikki muu on epäoleellista. En keskity johtamisessa siihen, mihin tämä henkilö ei kykene tai miten hänen persoonansa eroaa minusta. Keskityn tunnistamaan potentiaalin mihin tämä henkilö haluaa yltää. Ei ole kyse siitä missä hän on nyt, vaan siitä missä hän haluaa olla. Ei siitä mitä hän osaa nyt, vaan siitä mitä hän haluaa oppia. Johtamisessa on kyse potentiaalin nostamisesta loistoonsa. Potentiaali on mahdoton tunnistaa, jollei sinulla ole herkkyyttä tuntea myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan. Empatian kautta opit sivuuttamaan selitykset, jolla ihminen koittaa peittää potentiaalinsa. Kolhut ja naarmut mitä kannamme eivät ole yhtä kuin me. Annamme niiden kätkeä potentiaalimme, sillä niihin on helppo vajota. Se, että alkaisimme toteuttamaan itseämme, vaatisi enemmän töitä. Enemmän itsekuria, enemmän sitoutumista ja ennen kaikkea enemmän epävarmuuden hyväksymistä. Joutuisimme kohtaamaan suurimman vihollisemme; itsemme.

Itseään toteuttava henkilö ei kaipaa rinnalleen esimiestä, joka tukee keskinkertaisia tuloksia. Hän haluaa vierelleen johtajan, joka nostaa häntä ylemmäksi. Esimies, joka haastaa sinua haastamaan itseäsi, on työelämän paras opettaja. Kehitys ei ole jotain mikä tapahtuu itsestään, se on seurausta keskittymisestä. Vaativa esimies ei sulje silmiään, kun sinä alisuoriudut. Hän päinvastoin avaa sinun silmäsi, jottet pienentäisi itseäsi. Auktoriteetti, joka sanelee käänteisiä sanoja totuuden puvussa pyrkii tukahduttamaan kehityksen. Hän ei ole valmis kohtaamaan muiden kasvua, sillä se heijastaisi hänelle omaa paikallaan oloa.

Vaativa esimies on parasta mitä kehityksesi kannalta voi tapahtua.

Vaativa esimies on parasta mitä kehityksesi kannalta voi tapahtua. Hän ei vaatisi, jos hän ei uskoisi sinuun. Hän tietää, että kykenet siihen ja siksi vaatii myös sinua uskomaan itseesi. Me tarvitsemme esimiehiä, jotka nostavat meitä ylemmäksi. Me emme tarvitse esimiehiä, jotka pelkäävät toisten ihmisten kasvua. Työelämä on kehityksen alusta, ei ole väliä mitä teet tai missä teet, kyse on aina kasvamisesta. Helpolla päästävä esimies ei kunnioita sinua, etkä sinä itseäsi, jos sellaista urallesi kaipaat.

Vaativa esimies on se, joka on sinun puolellasi. Hän uskoo sinuun. Uskotko sinä itseesi?

 

Maria Korpisalo
Motimate
Toimitusjohtaja
maria@trendmate.fi

Unelmien työpaikan löytäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Tilaa uutiskirje ja saat tiedon avoimista työpaikoista suoraan sähköpostiisi!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.